Çıtır Yufkalı Dil Balığı Kulesi

Yumuşak dil balığının çıtır yufkalarla zarifçe kaplanıp pişirildiği bu tarife, göz alıcı bir sunum ve eşsiz bir tat geliyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dil balığından fileto çıkarın. Bir kaba alıp üzerine ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ekleyip, marine edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın ve bir tabağa alın.
  • 2
    Yufkayı düz bir zemine serip, geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesin. Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın.
  • 3
    Servis tabağına roka yaprağı, 1 adet kızarmış yufka ve balık dilimi, tekrar roka, 1 adet kızarmış yufka, balık dilimi olacak şekilde kule yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
  • 4
    Sarı ve dolmalık biberi jülyen, patlıcan ve havucu küp doğrayın. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp sebzeleri soteleyin. Kulelerin üzerine pay edip, nar ekşisiyle sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.