Öğlen ya da akşam öğünlerinde sebze yemeklerine destekçi olan, yeri geldiğinde farklı malzemelerle birleşip başlı başına ana öğün mertebesine yükselebilen pilav ve makarnaları fırında pişirerek farklı tatlar yakalayanlar için Girit Kabağında Deniz Mahsullü Pilav tarifi.
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağı ve zeytinyağını küçük boy kapaklı bir fırın kabına alıp, üzerine rendelenmiş domates, defne yaprağı, tuz ilave edin. Pirinç ekleyip harmanlayın ve kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif suyunu çekene dek pişirin. Karides ve midyeleri ilave edip karıştırın. Üzeri kapalı olarak fırına verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2-4 dakika daha pişirin.
Ayrı bir yerde kabakların içlerini oyup, üslerinden biraz boşluk kalacak şekilde pilavı içlerine pay edin. Kapaklı bir fırın kabının içine yerleştirip, kabakların yarısına kadar su koyun ve biraz tuz serpin. Daha sonra kapağını kapatarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabaklar yumuşayana dek pişirin
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.