Güveçte Etli Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tavaya alıp, arpacık soğan ve eti, et suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine dörde bölünmüş enginar ve kıyılmış sarmısak ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin.
-
2
Daha sonra bir güveç kabına aktarın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyip, rengi hafifçe dönene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sütü katın. Koyulaşmaya başlayınca kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve güvecin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL