Isırgan otunun yapraklarını ayıklayın ve bol suda yıkayın. Suyunu süzdükten sonra incecik kıyın. Sarı mercimeği derin bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edip, çok az suyu kalana kadar haşlayın. Ocağın altını kapatın ve içine ince bulguru ekleyip karıştırın. Tencerenin ağzını bir kapakla kapatıp, demlenmesi için 15 dakika bekletin.
Diğer yandan bir tavaya aldığınız zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve ısırgan otunu kavurun. Salça, köri, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı demlenmiş mercimekli bulgura katın ve karıştırın.
Nar ekşisi, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırın. Marul yapraklarıyla birlikte ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.