İstavrit Güveç

İstavrit güveç, deniz ürünlerinin en lezzetli halini sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İstavritleri temizledikten sonra orta ve sırt kılçıklarını çıkararak fileto haline getirin. Daha sonra yıkayıp, suyunu süzün ve kuşbaşı doğrayın. Tereyağı, kıyılmış sivri biber ve sarımsağı geniş bir tavaya alıp, kısık ateşte 5 dakika soteleyin. İçine kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış domates ve kıyılmış mantarı ilave edin. Tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin.
  • 2
    Tavayı ateşten alıp, balık, tuz ve baharatları ekleyin. Pişen karışımı geniş bir güvece koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...