Izgara Börülce
Lezzetli bir börülce tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Börülceyi ayıkladıktan sonra tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Bekletmeden buzlu suya atıp, suyunu iyice süzdürün. Daha sonra iyice ısıtılmış döküm tavada 5 dakika ızgara yapın ve kenara alın.
-
2
Aynı tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını alıp eritin ve ada çayını ilave edin. Renk değiştirene dek pişirip kenara alın. Tavada kalan yağ ile bademleri hafif kavurun ve kenara alın.
-
3
Kalan zeytinyağını tavaya alıp, irice doğranmış sarımsak ve doğranmış kırmızı biberi ilave edin. Daha sonra 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
-
4
Üzerine börülce ekleyip, tuzunu ayarlayın. 5 dakika pişirip servis tabağına alın. Üzerine ada çayı ve badem yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL