Izgara Börülce

Izgara Börülce

Lezzetli bir börülce tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Börülceyi ayıkladıktan sonra tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Bekletmeden buzlu suya atıp, suyunu iyice süzdürün. Daha sonra iyice ısıtılmış döküm tavada 5 dakika ızgara yapın ve kenara alın.

  • 2

    Aynı tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını alıp eritin ve ada çayını ilave edin. Renk değiştirene dek pişirip kenara alın. Tavada kalan yağ ile bademleri hafif kavurun ve kenara alın.

  • 3

    Kalan zeytinyağını tavaya alıp, irice doğranmış sarımsak ve doğranmış kırmızı biberi ilave edin. Daha sonra 3-4 dakika karıştırarak pişirin.

  • 4

    Üzerine börülce ekleyip, tuzunu ayarlayın. 5 dakika pişirip servis tabağına alın. Üzerine ada çayı ve badem yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...