Kabaklı Fırın Makarna

Kabaklı Fırın Makarna: Hafifliği ve fırınlanmış makarnanın enfes lezzetiyle, her lokmada doyurucu bir lezzet keyfi!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabağı boydan ikiye kesin. Çekirdeklerini ve lifli kısmı temizleyin. İçindeki etli kısmın bir bölümünü kaşıkla çıkarın.
-
2
Fırın kabına aldığınız kabak içinin üzerine beyaz biber serpiştirin ve ortasına tereyağı koyun. Kabağın dış kabuğuna, kenarlarına bıçakla çarpı şeklinde kesikler atın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek tuz serpin.
-
3
Kabağı ve kabak içini bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
-
4
Fırından çıkardığınız kabakların içine kumpir yapar gibi haşlanmış makarnayı ve ufalanmış beyaz peyniri doldurun. Makarnaların arasına da fırınlanmış tereyağlı kabak püresini ilave edin. Kabakların içine küp doğranmış kabakları da ekleyin.
-
5
Doldurduğunuz kabakları tekrar fırına verin. Peynirler eriyip makarnaların üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin. Fırından çıkarıp üzerine taze kekik serpin ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler