Karnabahar Soslu Fırında Somon
Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Somon filetoyu önceden ısıtılmış 120 derece fırında 7-12 dakika pişirin.
-
2
Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra tencereye alın ve üzerine krema ile süt katıp, pişmeye bırakın. Yumuşayınca sütün içinden çıkarıp, blendere koyun ve tereyağı ile tuz ekleyip, blenderden geçirin.
-
3
Somonu sos ile birlikte servis tabağına alın. Arpacık soğanı kaynar suyun içinde 5 dakika tutup, çıkarın. Tereyağını bir tavaya koyun ve soya sosu, limon suyu, kıyılmış sarımsak ile zencefil ekleyin.
-
4
Kısık ateşte 1-2 dakika çevirdikten sonra balığın üzerine gezdirin. Nar, dereotu ve rezene ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL