Kereviz Püreli Portakallı Tavuk
Damaklarını ve sofralarını yepyeni tatlarla tanıştırmak isteyenler için mevsimin şifa deposu kerevizi ve portakalı Yudum Ayçiçek Yağı ile birleştirip lezzeti katmerli bir tarif geliştirdik.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin ve bir kaba alın. 1 adet dilimlenmiş portakal dışında kalan malzemeleri ekleyerek harmanlayın. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
-
2
Yudum Ayçiçek Yağı'nı tavaya alın ve ısıtın. Tavuk etini ilave edip kızartın. Portakal dilimlerini de tavuklar kızardıktan sonra aynı tavada Yudum Ayçiçek Yağı ile kızartın.
-
3
Kereviz püresi için patatesi haşlayın. Kerevizleri soyarak dilimleyin ve Yudum Ayçiçek Yağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp yumuşayana kadar pişirin.
-
4
Patates, kereviz, krema ve muskatı blenderde çekin. Servis tabağa kereviz püresini yerleştirin. Yanına tavuk etini ve portakal dilimlerini koyun. Kırmızıbiber, portakal kabuğu, marul yaprakları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri