Mercimek Köftesi
Mercimekli köfte pratik olmasının yanı sıra besleyici ve lezzetli bir tarif. Tam kıvamında mercimek köftesi nasıl yapılır diye merak edenler için Mercimek Köftesi tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun. Kısık ateşte mercimek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimeğe (az sulu kalacaktır) bulguru ekleyin ve iyice karıştırın.
-
2
Tencerenin kapağını kapatıp bulgurun şişip mercimek ile özdeşleşmesi için 1 saat bekletin. Küp kestiğiniz soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
-
3
Domates salçasını katıp kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın. Biber salçasını, ince kıyılmış maydanozu baharatları ve nar ekşisini ilave edin. İyice karıştırın ve ılınmaya bırakın. Ilınınca bulgurlu karışıma ekleyin.
-
4
Elinizle yoğurarak bütün malzemenin özdeşleşmesini sağlayın. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dondurma kaşığı ile top yapıp tabağa ya da kızarmış ekmek üzerine yerleştirin.
-
5
Sos için rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisini iyice karıştırın. Mercimek köftelerinin üzerine gezdirin. Kıyılmış soğan serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri