Mercimek Köftesi

Mercimekli köfte pratik olmasının yanı sıra besleyici ve lezzetli bir tarif. Tam kıvamında mercimek köftesi nasıl yapılır diye merak edenler için Mercimek Köftesi tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mercimeği tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun. Kısık ateşte mercimek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimeğe (az sulu kalacaktır) bulguru ekleyin ve iyice karıştırın.

  • 2

    Tencerenin kapağını kapatıp bulgurun şişip mercimek ile özdeşleşmesi için 1 saat bekletin. Küp kestiğiniz soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış sarımsağı ekleyin ve karıştırın.

  • 3

    Domates salçasını katıp kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın. Biber salçasını, ince kıyılmış maydanozu baharatları ve nar ekşisini ilave edin. İyice karıştırın ve ılınmaya bırakın. Ilınınca bulgurlu karışıma ekleyin.

  • 4

    Elinizle yoğurarak bütün malzemenin özdeşleşmesini sağlayın. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dondurma kaşığı ile top yapıp tabağa ya da kızarmış ekmek üzerine yerleştirin.

  • 5

    Sos için rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisini iyice karıştırın. Mercimek köftelerinin üzerine gezdirin. Kıyılmış soğan serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...