Nar Soslu Baharatlı Tavuk

Nar Soslu Baharatlı Tavuk: Narın tatlı-ekşi dokunuşu ve baharatların canlılığıyla hazırlanan bu tarif, sofralarınıza unutulmaz bir lezzet şöleni getiriyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğsünü kesme tahtasına yerleştirin. 2-3 cm genişliğinde küpler halinde doğrayın.
-
2
Tavukları geniş bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, pul biber, kimyon ve sumak serperek iyice harmanlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
-
3
Orta büyüklükte yapışmaz yüzeyli tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağında soteleyin. Ardından tavuğu
ilave ederek altın sarısı olana kadar kızartın. -
4
Sos için bir kasede nar suyu, nar ekşisi, soya sosu, bal ve suyu karıştırın. Sosu tavadaki tavuğun üzerine ilave edin.
-
5
Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sosun kıvamı koyulaşana ve tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin.
-
6
Tavuğu servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri ve susam serpiştirin. Dilimlenmiş limon ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL