Nektarinli Temari Sushi

Nektarinli Temari Sushi

Uzak Doğu esintilerini mutfağınızda yaşatacak nektarinli temari sushi tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinçleri bir süzgecin içine alın. Akan suyun altında nişastası gidip, berrak su akana kadar yıkayın.
  • 2

    Bir pilav tenceresine pirinci aktarın. Üzerine oda sıcaklığındaki suyu ekleyin. Tencereyi ocağa koyup, yüksek ateşte pişmeye bırakın.

  • 3

    Kaynayıp, köpürmeye başladığında altını en kısık ayara alıp 20 dakika pişin. Ocağın altını söndürüp, 10 dakika ağzını kapalı şekilde dinlendirin.

  • 4

    Küçük bir tencerenin içerisine pirinç sirkesi ve şekeri ekleyin. ocağın üzerinde orta ısılı ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

  • 5

    Demlenen pilavı derin bir kaseye boşaltın. Sirkeli karışımı, ılık olan pilavın üzerine tahta bir kaşık yardımı ile yavaşça dökerek, pirinçleri ezmeden karıştırın. Üzerini temiz bir mutfak bezi ya da kağıt havlu ile örtün.

  • 6

    Nektarin sos için; nektarinin kabuklarını soyup, çekirdeği çıkarın ve küp küp doğrayıp blender'a koyun. Üzerine limon suyu, limon kabuğu rendesi, yumurtanın sarısı, pirinç sirkesi, tuz ve ayçiçek yağını ekleyip çekin. Karışım mayonez kıvamında olmalı.

  • 7

    Tezgahın üzerine 30 cm uzunluğunda streç film açın. Ortasına yatay olarak dilim balığı koyun. Balığın üzerine 3 adet yan yana ince dilimlenmiş nektarin dizin.

  • 8

    Ardından ortasına ceviz büyüklüğünde sushi pirinci topu yerleştirin ve streci kesin. Dikkatlice yuvarlayarak şekil verin. Tamamen top şeklinde olmalı.

  • 9

    Servis etmeden önce streci açın. Sushi'yi bir tabağa alın. Üzerine nektarin sosu dökün. Dilerseniz havyar ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...