Paella

Paella

Pratik yapılışıyla Paella tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci sıcak su ile ıslatıp, kenara alın. Tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını fırına dayanıklı bir tavada eritin. Doğranmış soğan ekleyip pembeleşene dek soteleyin. Doğranmış biberleri ve sarımsak ilave edip, sotelemeye devam edin. Daha sonra kenara alın.
  • 2
    Başka bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtın. Kuyruğu dışında kabukları temizlenmiş jumbo karidesi önlü arkalı pembeleşene dek pişirin. Üzerine tuz ve karabiber serpip, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • 3
    Kalamarın yumuşak olması için tuz ve birkaç buz ile iyice ovalayın, daha sonra halka doğrayıp, aynı yağda pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • 4
    Tavaya kalan yağı koyup, fener balığını soteleyin ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • 5
    İstiridyeleri tavaya alıp, harlı ateşte kabukları açılana dek pişirin. Açılmayanları çıkarın. Kağıt havlu üzerine koyup, fazla yağını alın.
  • 6
    Ahtapotu irice dilimleyin, tavada pişirin. Daha sonra tüm balık ve deniz ürünlerini birleştirin. Soğanı kavurduğunuz tavayı tekrar ateşin üzerine koyun. Pirincin suyunu süzdürüp tavaya ilave edin ve birkaç kez karıştırın. Bezelye, balık ve deniz mahsullerini ilave edin.
  • 7
    Ayrı bir yerde tavuk suyu, safran, tuz ve karabiberi karıştırın. Paellanın üzerine gezdirip, kapağı yarı açık olarak pişmeye bırakın.
  • 8
    Suyunu tam çekmeden ocaktan alın ve üzerini pişirme kağıdı ile kapatın.
  • 9
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saate yakın pişirin. Fırından alıp, pişirme kağıdını çıkarın ve üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...