Kaburganın her tarafını tuz ve karabiberle ovalayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine, kemikli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Çevresine soğan, sarımsak, kayısı ve kuru erik serpiştirin. Üzerini önce pişirme kağıdı, sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin.
Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye yükseltip, 1 saat daha pişirin. Kaburgayı başka bir kaba alıp, fırın kabında kalan sosu, sos tenceresine koyun.
Sosa su, pekmez ve bal ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp, blenderden geçirin. Sosu kaburganın üzerine gezdirip, üzerini kapatın ve 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, yanında tel şehriyeli zerdeçallı pilav ve patates mücver ile birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.