Rumeli Beğendisi

Rumeli Beğendisi

İşte tadı damağınızda kalacak, et yemeklerinin en lezzetlisi 'Rumeli Beğendisi' tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tencereyi ocağa oturtun ve kızdıktan sonra eti ilave edip rengi dönene kadar soteleyin.

  • 2

    Salça ve tereyağını ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates ile defne yaprağını ekleyin.

  • 3

    Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su katın ve harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte eti yumuşayana kadar pişirin.

  • 4

    Tuz, karabiber ve kimyonu ilave ettikten sonra tencereyi ocaktan alın. Diğer taraftan patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup çatalla ezin.

  • 5

    Unu tereyağı ile birlikte tencerede rengi hafif dönene kadar kavurun. Patlıcanı ilave edin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birbirine yedirin.

  • 6

    Süt, tulum peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş muskat ve karabiberi ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alıp, servis tabağına boşaltın.

  • 7

    Ortasına pişen eti yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.

    Aşçı Ayşe Tüter

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...