Rumeli Beğendisi
İşte tadı damağınızda kalacak, et yemeklerinin en lezzetlisi 'Rumeli Beğendisi' tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereyi ocağa oturtun ve kızdıktan sonra eti ilave edip rengi dönene kadar soteleyin.
-
2
Salça ve tereyağını ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates ile defne yaprağını ekleyin.
-
3
Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su katın ve harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte eti yumuşayana kadar pişirin.
-
4
Tuz, karabiber ve kimyonu ilave ettikten sonra tencereyi ocaktan alın. Diğer taraftan patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup çatalla ezin.
-
5
Unu tereyağı ile birlikte tencerede rengi hafif dönene kadar kavurun. Patlıcanı ilave edin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birbirine yedirin.
-
6
Süt, tulum peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş muskat ve karabiberi ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alıp, servis tabağına boşaltın.
-
7
Ortasına pişen eti yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.
Aşçı Ayşe Tüter
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri