Safran Soslu Dil Balığı

Göz alıcı safran sosuyla kaplanmış dil balığı, zarif ve lezzet dolu bir gastronomik deneyim sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış dil balığından iki adet fileto çıkarın. Somon ve yumurta akını blenderden geçirin. Bir adet dil balığı filetosunun içine somonu sürün. Diğer filetonun içine ıspanak yapraklarını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • 2
    Sos için, krema, su ve balık bulyonu yarı yarıya çekene dek kaynatın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Safran, karabiber ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Blenderden geçirin. Dil balığı kılçığını çember şekline getirip iple bağlayın. Zeytinyağında kızartıp ipi çıkarın. Balığı servis tabağına alın. Çevresine dereotu, brüksel lahanası ve biber yerleştirin. Üzerlerine kılçığı oturtun. Sos gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.