Şehriye Pilavlı ve Teriyaki Soslu Somon

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sos için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
-
2
Somonu sosa bulayıp üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
-
3
Bu arada pilavı hazırlayın. Bunun için zeytinyağını tencerede ısıtıp arpa şehriyeyi sürekli karıştırın. Rengi dönene kadar kavurun.
-
4
Sıcak suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika kaynatın.
-
5
Tuzunu ve karabiberini ilave etikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene dek pişirin.
-
6
Arpa şehriyeyi ocaktan alın. Kaşıkla karıştırıp havalandırın. Soğuyunca kalan tüm malzemeyi ilave ederek harmanlayın.
-
7
1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp sosu süzülmüş somonun her iki tarafını pişirin. Kalan sosu sos tavasına alın. Orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
-
8
Somonu pilavın üzerine yerleştirin. Sosunu dökün. Susam serpin ve bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL