Tencereye bol su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Soğanların baş ve sap kısımlarını temizleyip kabuklarını alın. Boylamasına ve ortasına gelecek kadar bıçak yardımıyla derin bir kesik atın. Daha sonra kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün. Soğuyunca tek tek katlarına ayırın.
İç malzeme için küçük küp doğranmış soğan ve kalan malzemeyi iyice karıştırın. Katlarına ayırdığınız soğanların içine hazırladığınız iç malzemeden koyup sarın. Yayvan bir tencereye yan yana yerleştirin.
Ayçiçek yağı küçük bir kaba alıp salçayı kavurun. Su ekleyip bir iki karıştırın. Nane ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğanların üzerlerine gezdirin.
Dolmaların üzerine tencereden biraz daha küçük ve ısıya dayanıklı bir tabağı ters çevirip yerleştirin. Üzerine kapağını kapatıp, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.