Sütlü Erişte
Sütlü erişte nasıl yapılır? Sütlü erişte tarifinin malzemeleri nelerdir? İşte kolay tarifiyle sütlü erişte.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, su ve tereyağını bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı erişteyi kenara ayırın. Kalan erişteyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp 5 dakika karıştırarak kavurun.
-
2
Ocaktaki karışım kaynamaya başlayınca tüm erişteyi üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini bekleyin.
-
3
Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip cevizleri 1-2 kez çevirin.
-
4
Ufalanmış peynirle birlikte eriştenin üzerine serpin. Biberiye veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL