Tavuk Etli ve Yemişli Yufkada Pilav

Pilav, Türk mutfağının ritüel nitelikli yemek türlerinden biridir. Törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav farklı besin ürünleriyle hazırlansa da Türkiye'de "pilav" denildiğinde ilk akla gelen pirinç pilavıdır. Peki pirinç pilavı nasıl farklı yapılır? Lezzetli tarifi ve şık sunumuyla tavuk etli yufkada pilav tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci tuzlu ılık suda 15 dakika bekletip yıkayın ve suyunu iyice süzün. Zeytinyağını tavada ısıtıp kabuksuz bademleri ekleyip kavurmaya başlayın.

  • 2

    Çam fıstığını ilave edip kavurmaya devam edin. Ocağı kapatıp sıcak olarak kalmasını sağlayın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini tencereye alıp orta ateşte pişirmeye başlayın.

  • 3

    Yaklaşık 15 dakika boyunca orta-kısık ateş aralığında kavurun. Bezelye ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. 1 su bardağı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

  • 4

    Pirinç ve kalan tavuk suyunu ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. 15-20 dakika sürecek olan pişirme süresini kontrollü olarak yapmanızı öneriyoruz.

  • 5

    Ocaktan alıp 20 dakika demlendirin. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayın. Demlenen pilava çam fıstığı ve bademi ekleyip yavaş hareketlerle harmanlayın.

  • 6

    Fırın ısısına dayanıklı yuvarlak bir cam kasenin içine fırçayla sadeyağ sürün. İçine yufkayı yerleştirin. Yufkanın üzerine tekrar tereyağı sürün. Pirinçli harcı içine doldurun.

  • 7

    Kenardan sarkan yufka kısımlarını üst tarafta katlayacağınız için fazla kalınlık yapmaması için sadece kapatacak şekilde kesin. Üzerine zeytinyağı sürün. Sıcak fırında 40 dakika pişirin. 20 dakika demlendirip dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...