Tire Köftesi Tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymaya tuz ilave edip iyice yoğurun. Streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün yeniden çekip iyice yoğurun.
-
2
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 12 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında köfteler hazırlayın. İnce şişlere sarıp mangal ateşinde ya da ızgarada pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
-
3
Sos için 1 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, domates salçası, biber salçası ve suyu karıştırarak 5 dakika pişirin.
-
4
Ayrı bir yerde pideleri 3 cm uzunluğunda dilimleyip, kalan 2 çorba kaşığı tereyağında kızartın. Pideleri alıp, aynı tereyağında soğuyan köfteleri kızartın.
-
5
Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine köfteleri dizip, sos gezdirin. Köfteyi kızarttığınız tereyağını üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri