Tire Köftesi Tarifi

Sofralarınıza çok yakışacak Tire Köftesi tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıymaya tuz ilave edip iyice yoğurun. Streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün yeniden çekip iyice yoğurun.

  • 2

    Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 12 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında köfteler hazırlayın. İnce şişlere sarıp mangal ateşinde ya da ızgarada pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.

  • 3

    Sos için 1 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, domates salçası, biber salçası ve suyu karıştırarak 5 dakika pişirin.

  • 4

    Ayrı bir yerde pideleri 3 cm uzunluğunda dilimleyip, kalan 2 çorba kaşığı tereyağında kızartın. Pideleri alıp, aynı tereyağında soğuyan köfteleri kızartın.

  • 5

    Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine köfteleri dizip, sos gezdirin. Köfteyi kızarttığınız tereyağını üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...