Vişneli Erikli Pilav Tarifi
Lezzetli ve renkli bir salata tarifi istiyorsanız ve ekşiyle aranız iyiyse bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp kenara alın. Elmaları küp doğrayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
-
2
Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun.
-
3
Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Elmaları süzüp sudan geçirdikten sonra tencereye ekleyin.
-
4
Bir-iki dakika daha kavurun. Malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar su katın. Kuş üzümü, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin.
-
5
Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Vişneleri tencereye ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek pişirin.
-
6
Pilavı karıştırıp, tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri