Vişneli Erikli Pilav Tarifi

Vişneli Erikli Pilav Tarifi

Lezzetli ve renkli bir salata tarifi istiyorsanız ve ekşiyle aranız iyiyse bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp kenara alın. Elmaları küp doğrayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.

  • 2

    Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun.

  • 3

    Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Elmaları süzüp sudan geçirdikten sonra tencereye ekleyin.

  • 4

    Bir-iki dakika daha kavurun. Malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar su katın. Kuş üzümü, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin.

  • 5

    Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Vişneleri tencereye ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek pişirin.

  • 6

    Pilavı karıştırıp, tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...