Pilav akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarının başında gelmektedir. Bulgurlu ve pirinçli olmak üzere iki ana kategoriye ayrılan pilavın bir çok çeşidi vardır. Farklı bir pilav tarifi arıyorsanız zerdeçallı ve ananaslı pilav tam size göre...
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet ananas, 100 gram tereyağı
1 çay bardağı kabuksuz badem
Üç buçuk su bardağı sıcak su
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı konserve bezelye
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal, tuz
Tereyağını bir tencerede eritip pirinç ve bademi ekleyin. Pirincin rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak su, zerdeçal, bezelye, mısır ve tuz ekleyin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirin.
Ocağı kapatıp karabiber, ananas ve kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. İçlerini boşalttığınız ananaslara doldurarak servis yapın.
Aşçı Şefika Günyel
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.