Açma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına kuru maya, ılık süt, toz şeker, tuz ve yumurtayı koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın. Kabaran hamuru merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine oda sıcaklığındaki margarinin yarısını sürün. Hamuru zarf şeklinde katlayıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar bir parmak kalınlığında açın ve üzerine kalan margarini sürün. Tekrar zarf şeklinde katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları rulo yapın ve rulonun her iki ucunu burduktan sonra halka olacak şekilde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.