Balkabaklı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. İkiye bölüp, 1 saat dinlendirin. Harç için küçük küp doğranmış bal kabağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı esmer şeker, portakal rendesi, portakal suyu ve bir tutam tarçını bal kabağı yumaşayana dek karıştırarak soteleyin. Hamuru ikiye bölüp, fırın tepsisi ebadında açın. Birinci hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yayın. Kalan hamuru üzerine kapatın. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip gezdirin. Esmer şeker ve tarçın serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...