Hamur için:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Harç için:
3 dilim temizlenmiş bal kabağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk kahve fincanı esmer şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın
Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. İkiye bölüp, 1 saat dinlendirin. Harç için küçük küp doğranmış bal kabağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı esmer şeker, portakal rendesi, portakal suyu ve bir tutam tarçını bal kabağı yumaşayana dek karıştırarak soteleyin. Hamuru ikiye bölüp, fırın tepsisi ebadında açın. Birinci hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yayın. Kalan hamuru üzerine kapatın. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip gezdirin. Esmer şeker ve tarçın serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.