Erik Soslu Lipsos Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış lipsosu haşlayın ve suyunu süzün. Elinizle didikleyip bir kenara alın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve ortadan ikiye kesilmiş sarımsağı kokusu çıkana kadar kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış kabak, havuç ve taze soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Didiklenmiş balığı ekleyin. Ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber, yenibahar ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Yağsız tavada hafif kavrulmuş dolmalık fıstığı da katıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Yufkanın geniş kenarına lipsoslu iç harçtan koyup kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra börekleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Erik sos için erikleri suda 5 dakika haşlayın. Çekirdekleri çıkmış eriği robota alın. İçine bal katın ve robottan geçirin. Börekle servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.