Fincan Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için ince kıyılmış soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Dinlenen hamuru oklava ile açın. Hamurun yarısına 6 cm aralıklarla, hazırladığınız harçtan 1'er çorba kaşığı dolusu yerleştirin. Hamurun boşta kalan yarısını harçlı kısmın üzerine kapatın. Harçlı kısımları ortalayarak, büyükçe bir bardak ağzı ile katladığınız hamurdan yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.