Fındıklı Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. UNU derin bir kaba alın. Daha sonra 1 kahve fincanı ılık süt ve kuru mayayı ilave edin. Sıvıyağı margarinle birlikte hamura ekleyip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin.
    2. Hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Üzerine üzüm pekmezi sürün. Pekmezin üzerine fındığı serpin. Susamı da serpiştirdikten sonra rulo biçiminde sarın. İki parmak eninde kesin. Daha sonra 20 dakika dinlendirin.
    3. Kestiğiniz çörekleri tepsiye dizin. Üzerlerine toz şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çöreklerin üzeri pembeleşene dek pişirin. Ardından fırından alıp ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.