Havuçlu Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Havuçları ve elmayı soyup rendeledikten sonra karıştırıp kenara alın. Patatesleri soyup bütün olarak bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Tereyağının 3 çorba kaşığını bir tencereye alıp, havuç, elma ve ince kıyılmış biberi 3-4 dakika sote edin. Tuz, karabiber ve şeker ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın. Patatesleri fırından çıkarıp ezin. Üzerine, irmik, 2 adet yumurta sarısı, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve bir tutam rendelenmiş muskat ilave edin. Kalan 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yufkalara sürüp üçünü üst üste koyun. Patates harcını üzerine yayın. Havuçlu elmalı karışımı patateslerin üzerine ekleyin. Yufkanın kenarlarını kıvırıp rulo haline getirin ve fırın tepsisine alın. Kalan tereyağını böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalan yumurta sarısı ile kremayı karıştırdıktan sonra böreğin üzerine sürün. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin. Bir kez daha fırından alıp çörekotu serpin. 10 dakika daha pişirin ve dilimleyerek servis yapın.
    havuç

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...