Ispanaklı Açma Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ eritilmiş margarin ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 adet eşit bezeye ayırın. Yufkaların her birini önce neskafe tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra 6 adedinin arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Kalan 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. İçi için kıyılmış soğanı sıvı yağ ile tencereye alın. İçine iri kıyılmış ıspanak yaprağı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, kavurun. Tepsideki yufkanın üzerine yayın ve diğer 6 adet yufkayı da üzerine yerleştirin. En üste yufkaların arasına sürdüğünüz tereyağının kalanını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.