Kıymalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İç harç için ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Biber salçasını ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kavurun, ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Diğer tarafta 3 adet ekmek hamurunu yoğurup, tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine margarin ile sıvı yağ sürün. Tekrar yoğurup, beze haline getirin. 15 dakika dinlendirin ve tekrar tepsi büyüklüğünde açın. Orta büyüklükte fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsi büyüklüğünde açıp, içine yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı iç harcı hamurun üzerine yayın. Kalan 2 adet ekmek hamurunu yoğurun ve tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine margarin ve sıvı yağ sürün. Tekrar yoğurup, beze haline getirin. 15 dakika dinlendirin ve tekrar tepsi büyüklüğünde açın. Kıymalı iç harcın üzerini kapatın. Diğer tarafta üzeri için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kasede karıştırın. Böreğin üzerine bu karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.