Lokum Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba aldığınız un ve mayayı karıştırın. Daha sonra süt, yumurta, tuz ve şekeri ilave ederek iyice yoğurun. Karışım, ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzerini nemli bir havluyla örterek 30-40 dakika dinlendirin. Dinlenmiş ve kabarmış hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufkalar açın. Açtığınız yufkaların üzerine ceviz serpin. Üzerine tahin ve kimyonu da serptikten sonra rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak genişliğinde keserek yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fıında üzerleri kızarana dek pişirin. Piştiğinde fırından alarak sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.