Menemen Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabukları soyulmuş domates ve sivri biberleri küp şeklinde doğrayın. Eritilmiş tereyağında sivri biberi kavurup üzerine domatesi ekleyin. Yumuşayınca çırpılmış yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Kekik, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Ocaktan alıp ılınması için bir kenara kaldırın. Yufkaları üst üste koyun ve pasta tabağı büyüklüğünde parçalar kesin. Küçük muffin kalıplarını sıvı yağ ile yağlayıp, galeta unu ile unlayın. Kalıbın içine bir kat yufka koyup üzerine sıvı yağ sürün. İkinci yufkayı da serip yağlayın. Yufkaların ortasına soğumuş menemen harcından koyun. Kenarından sarkan yufkaları ortaya doğru toplayın ve üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Diğer yufkalar ve menemen bitene kadar işleme devam edin. Kalıpları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Börekler ılındıktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL