Patates Hamuru ile Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşladıktan sonra sıcakken rendeleyin. İçine eritip soğutulmuş margarin, yoğurt, kabartma tozu, yumurtanın akını ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan 10 cm'lik kareler kesin. İç harç için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın. Kare hamurların ortalarına iç harcı paylaştırıp karşılıklı kenarlarını birleştirerek mekik şekli verin. Çörekleri ters çevirip bıçak yardımıyla üzerilerini çizerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerilerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.