Peynirli Patlıcan Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domatesi tencereye alarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısarak 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Robottan veya süzgeçten geçirip püre haline getirin. Tekrar tencereye alarak sirke, toz şeker, pesto sos, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
    Patlıcanların sap kısımlarını kesip uzunlamasına 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını emdirin. Derin bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Patlıcanların 1/3'ünü kabın dibine dizin. Üzerine domates sosun 1/3'ünü gezdirin. İnce dilimlenmiş taze kaşarın 1/3'ünü serpiştirin. Kalan malzemeleri aynı sıra ile kullanarak, iki kat daha dizin. Üzerini ufalanmış ekmek içi ile kaplayıp, rendelenmiş eski kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-50 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda patlıcanların şeklini bozmadan dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...