Peynirli Patlıcan Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domatesi tencereye alarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısarak 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Robottan veya süzgeçten geçirip püre haline getirin. Tekrar tencereye alarak sirke, toz şeker, pesto sos, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
    Patlıcanların sap kısımlarını kesip uzunlamasına 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını emdirin. Derin bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Patlıcanların 1/3'ünü kabın dibine dizin. Üzerine domates sosun 1/3'ünü gezdirin. İnce dilimlenmiş taze kaşarın 1/3'ünü serpiştirin. Kalan malzemeleri aynı sıra ile kullanarak, iki kat daha dizin. Üzerini ufalanmış ekmek içi ile kaplayıp, rendelenmiş eski kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-50 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda patlıcanların şeklini bozmadan dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.