Samosa Tarifi

Hindistan'ın en nefis, dışı çıtır, içi yumuşacık tariflerinden Samosa nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için unu, kekik tohumunu, su ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için, sıvı yağı kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edip 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Hamurundan irice bezeler koparıp, rulo şekline getirin. 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların her birini 1 cm kalınlığında kesin. Her bir parçayı da ortadan ikiye kesin. Huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...