Sigara Böreği Bohçası

Mutfakta sıra dışı bir tarif denemek isteyenler için, Elif Korkmazel'den güzel bir önerimiz var: Sigara Böreği Bohçası!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantarlı Harç:
    Zeytinyağını bir tavaya alıp, temizlenip ince kıyılmış mantarları üzerine ekleyin. Hızlı ateşte, suyunu salıp bırakana kadar hiç karıştırmadan 6 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra, tavayı sallayıp karıştırın. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, 5 dakika daha pişirerek kenara alın.

    Havuçlu Harç:
    Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz havuçları rendeleyin. Zeytinyağını tavada kızdırın. Havucu ekleyip, yumuşayana kadar 6-7 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

    Patatesli Harç:
    Patatesi soyup yıkayın. Küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip ocağa oturtun. Tuzunu ayarlayın. 10 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp, üzerine süt ekleyin. Süt ısınınca ocaktan alın. Tereyağı, karabiber ve pul biber ilave edip karıştırın.

    Peynirli Harç:
    Peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin. Maydanozu incecik kıyıp peynirin üzerine ekleyin. Karıştırıp kenara alın.

    Biberli Harç:
    Biberleri yıkayıp fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince doğrayın. Bir kaba alıp, üzerine tuz ve pul biber ilave edip harmanlayın.

    Öncelikle tariflerine göre harçları hazırlayıp kenara alın. Daha sonra 3 adet yufkayı düz bir zeminde üst üste koyun. 8 adet eşit üçgen oluşturacak şekilde kesin. Sıvı yağ ve suyu çukur bir kapta karıştırıp kenara alın. Üçgen kestiğiniz yufkaların kalın taraflarına farklı çeşitlerdeki iç haçlardan koyup, sigara böreği şeklinde sarın. Uç kısımlarına yağlı su karışımından sürüp yapıştırın. Yufkalar bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Sıvı yağı kızdırıp börekleri kızartın. Kalan yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Yufkaya, yağlı su karışımından sürüp, ikinciyi üzerine yerleştirin. Kızarttığınız börekleri 3-4 sıra olacak şekilde üst üste yufkanın üzerine dizin. Kenarlarda kalan kısımları bohça şeklinde toplayın. Kalan yağlı su karışımını böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...