Sonbahar Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir adet soğanı yemeklik doğrayıp, 1/3 su bardağı sıvı yağda hafif soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip, sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber, dilimlenmiş mantar ilave edip, 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde bir adet soğanı yemeklik doğrayın. Patatesleri küçük küp şeklinde kesin. Soğanı 1/3 su bardağı sıvı yağda hafif soteleyin. Üzerine patates, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Havuçları rendeleyin. Kalan 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir yerde, soğanı kalan 1/3 su bardağı sıvı yağda soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın. İçi için sıvı yağ ve sütü iyice çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine sütlü karışımından sürüp, kıymalı harcı yayın. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip, sütlü karışımdan sürün ve patatesli harcı yayın. Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirip, sütlü karışımdan sürün. Havuçlu harcı yayıp, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış
    200 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.