Yufkalı Kadayıf Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın. Ayrı bir yerde peynir ve kıyılmış maydanozu harlanmayıp, 3 parçaya ayırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, bu karışımdan fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün. Yufkanın bir kenarını 10 cm içe doğru katlayın. Aynı şekilde karşı kenarı da katlayın. Kadayıfı üç parçaya ayırın. Bir parça kadayıfı yufkanın üzerine yayın. Üzerine, peynirli maydanozlu karışımın bir parçasını serpiştirin. Son olarak üzerine 4 adet sosisi yan yana dizin. Rulo şeklinde sarıp, 4 cm kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Küçük ruloları, kestiğiniz taraf üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız sütlü harcı üzerine gezdirip, 1-2 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.