Hindistan Cevizli Çikolata Dilimleri

Misafirleriniz geliyor ve siz tatlı olarak ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Misafirleriniz çikolata ve Hindistan cevizinin birleşimine bayılacak! İşte Hindistan Cevizli Çikolata dilimleri tarifi sizlerle...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un, karbonat ve tuzu yoğurma kabında karıştırın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ayrı bir kaba alın. Toz şekeri ilave edin ve mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan çırparak birbirine yedirin. Bu karışıma unlu karışımı, buttermilk, vanilya ekstraktı ve toz cevizi ekleyin. Mikserin en düşük seviyesinde tüm malzeme birbiriyle özleşene kadar çırpın. Yağlanmış ve unlanmış orta boy dikdörtgen fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

  • 2

    Soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin arasına sürmek için süt, toz şeker, tereyağı, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kaba alıp, karıştırarak pişirin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırdıktan sonra soğutun. Kestiğiniz kekin alt tabanının üzerine bu kremanın 2/3'ünü yayın. Diğer kek parçasını üzerine kapatın.

  • 3

    Üzerine yayacağınız çikolata sos için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Toz şeker, vanilya ekstratı ve krema ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra soğutun. Bu sosu kekin üzerine gezdirip, kalan Hindistan cevizi kreması ve ceviz ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...