İzmir Bomba
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, kabartma tozu ve pudra şekerini büyük bir kaseye eleyin. Tereyağı, ayçiçeği yağı ve yoğurdu başka bir kapta iyice çırpıp unlu karışıma ilave edin.
-
2
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabının alt rafında 15-20 dakika dinlendirin.
-
3
İri ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde incecik açın veya elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde açın.
-
4
Ortalarına birer tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması pay edip bohça gibi kapatın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin.
-
5
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Bu nefis tatlıyı sıcak veya ılık olarak yiyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL