Portakal Soslu Çikolatalı Mus
Şık sunumu ve tatlı krizlerinize iyi gelecek lezzetiyle portakal soslu çikolatalı mus hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çikolatalı mus için kremayı koyulaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Granül kahveyi sıcak suda eritin.
-
2
Çikolata, tereyağı ve eritilmiş kahveyi benmari usulü eritin. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Sarıları ve şekerin yarısını mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
-
3
Karışımı kaynayıp ocaktan alın ve sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika benmari usulü çırpın. Sürenin sonunda çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
-
4
Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyip mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın. Krem tartarı katıp, tepecikler oluşana kadar çırpın.
-
5
Şekerin kalanını ekleyip sertleşene kadar çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa olmuş demektir. Yumurta beyazlı karışımın yarısını çikolatalı karışıma ekleyin ve alttan üste doğru spatula ile karıştırın.
-
6
Buzdolabındaki kremayı ilave edip karıştırın. Kalan yumurta beyazlı karışımı katıp homojen bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra servis kaselerinin 2/3'ü dolacak kadar pay edin.
-
7
6 saat dinlendirin. Portakal sos için toz şeker ve nişastayı harmanlayıp üzerine portakal suyu ekleyin. Orta ısıda kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp blender'de çekin.
-
8
Ilındıktan sonra buzdolabından çıkardığınız servis kaselerine pay edin. Soğuyana kadar dinlendirip portakal kabuğu ve çikolata ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri