Tahinli İrmik Helvası

Tahin sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir tarif.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. İrmiği ilave ederek çok kısık ateşte en az 30 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  • 2
    Ayrı bir yerde süt, toz şeker, vanilya ve tahini kaynatıp, soğutun. İrmiğin üzerine gezdirip çekene dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp üzerini mutfak havlusu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  • 3
    Daha sonra harmanlayıp, orta boy yuvarlak bir kabın içine bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın ve ısıtılmış kremayı ilave ederek karıştırın. Tatlının üzerine gezdirip 10 dakika dinlendirin.
  • 4
    File badem ve altın çilek ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.