Videolu: Tahinli Leblebili Brownie
Tahinli leblebili brownie, sofralarınıza lezzet katacak bir brownie tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fırını 180 derecede ısıtın. 20X20 cm çapında bir kalıbın içine yağ sürüp pişirme kağıdını düzgün bir şekilde yerleştirin. Çikolata ve tereyağını bir kabın içine alıp kaynayan bir tencerenin buharıyla karışımı ısıtın. Tahini ekleyip spatulayla karıştırın.
-
2
Yumurtaları bir çırpma kabının içine kırın. Şekeri ekleyip çırpma teliyle karışım beyazlaşana kadar çırpın. Ilınmış olan çikolatalı karışımı ekleyip iyice karıştırın. Leblebi tozu ve kakaoyu karışıma yavaşça ilave edin. Spatulayla karıştırın (karışımın kıvamı bir hayli yoğun). Pişirme kağıdı konulmuş kalıbın içine yayıp üzerini düzeltin.
-
3
Tahinli ve leblebili kat için tahin, leblebi tozu ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırın. Kalıba düzgün bir şekilde yaydığınız brownie harcının üzerine tahinli harcı gezdirerek dökün. Bir bıçağın ucuyla ebru yapar gibi bu açık renkli harcı diğeriyle hafifçe karıştırın.
-
4
Kalıbı sıcak fırına yerleştirip 35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 2 saat oda ısısında bekletin. Veya bu süreye ek olarak buzdolabında da 2-3 saat daha bekletin (buzdolabında bekletmeden de servis yapabilirsiniz. Brownie'nin kıvamı yumuşak olacaktır). Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri