Tatlı Börek

Üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık yufka katlarından oluşan tatlı börek, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yıldızı olacak. İşte kolay yapımıyla Tatlı Börek tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını eritin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Bir fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.

  • 2

    Yufkanın ön kısmını ileriye doğru bir miktar katlayın ve üzerine tereyağ gezdirin. Üçe böldüğünüz iç harcından bir bölümünü alıp yufkayı katladığınız yere ince, uzun olacak şekilde yerleştirin.

  • 3

    Yufkayı iki yandan 3 cm olacak şekilde harcın üzerine katlayıp önden başlayarak ileriye doğru sarın. Sardığınız yufkaya gül şekli verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına yerleştirin.

  • 4

    Diğer yufkaları da benzer şekilde sarıp gül şeklinin etrafına sarın. Kalan tereyağını yufkaların üzerine sürün.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis için böreğin üzerine pudra şekeri ve Antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...