Tatlı Börek
Üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık yufka katlarından oluşan tatlı börek, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yıldızı olacak. İşte kolay yapımıyla Tatlı Börek tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını eritin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Bir fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.
-
2
Yufkanın ön kısmını ileriye doğru bir miktar katlayın ve üzerine tereyağ gezdirin. Üçe böldüğünüz iç harcından bir bölümünü alıp yufkayı katladığınız yere ince, uzun olacak şekilde yerleştirin.
-
3
Yufkayı iki yandan 3 cm olacak şekilde harcın üzerine katlayıp önden başlayarak ileriye doğru sarın. Sardığınız yufkaya gül şekli verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına yerleştirin.
-
4
Diğer yufkaları da benzer şekilde sarıp gül şeklinin etrafına sarın. Kalan tereyağını yufkaların üzerine sürün.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis için böreğin üzerine pudra şekeri ve Antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri