Armutlu Milföyler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutların kabuklarını soyduktan sonra boylamasına 2'ye bölün. Çekirdek yataklarını çıkartarak, sırtlarını bıçakla çizin. Kararmaması için, su ve limon suyu ile hazırladığınız karışımda bekletin. Oda sıcaklığında hafifçe yumuşamış milföy hamurlarını ikişerli şekilde üst üste yerleştirin. Üzerine armudu yerleştirin. Etrafında 2 cm'lik boşluk kalacak şekilde armudun şeklini takip ederek kesin. Çekirdek yerlerine çikolata ve tozşeker yerleştirin. Armudu tekrar milföy hamurunun üzerine kapatın. Hamurdan yaprak ve sap kesin. Gövde hamuruna parmağınızla bastırarak yapıştırın. Çırptığınız yumurtayı hamura sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföy hamuru kızarana dek pişirin. Çıkardığınızda üzerine pudraşekeri serperek, dilerseniz dondurma ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.