Ayvalı Tepsi Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1. Su ve toz şekeri bir taşım kaynatın. Limonu incecik dilimleyin.
2.Ayvaların kabuklarını soyarak dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartarak her parçayı 3'er dilime kesin. Daha sonra limon dilimleriyle birlikte şaraba ekleyin. Kısık ateşte, ayvalar hafif diri kalacak şekilde 30-35 dakika pişirin. Tencereden alarak soğumaya bırakın.
3.Hamuru hazırlamak için, tereyağı, tuz ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek iyice karıştırın. Un, nişasta, kabartma tozu, öğütülmüş badem ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Hamuru, yağladığınız 39x32 cm ebadında derin bir tepsiye yayın. Ayva dilimlerini üzerine yerleştirin.
4.Bezeyi hazırlamak için toz şeker ve suyu kuvvetli ateşte bir dakika kaynatın. Yumurta aklarını, tuzu ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı devamlı karıştırarak şuruba ilave edin. Koyulaşana dek iyice çırpın. Soğuk su dolu kabın içine alarak soğuyana kadar çırpmaya devam edin. Bezeyi geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Küçük dalgalı kareler şeklinde tepsideki ayva dilimlerinin üzerine sıkın. Daha sonra tatlıyı önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip, ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL