Baklava Yufkasından Şeftali Güzeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şeftalilerin kabuklarını temizleyip küp şeklinde doğrayın. Toz şeker, limon suyu ve su ekleyip, reçel kıvamı alana dek pişirin.Ayrı bir yerde 8 adet baklavalık yufkanın arasına tereyağı sürüp, dilediğiniz büyüklükte yuvarlaklar şeklinde kesin. Kenarlarını toparlayıp çanak şekli verin ya da fırına dayanıklı yağlanmış yuvarlak bir kaba koyun. Kalan 8 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.Krema için süt, yumurta, un, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp çırpın. Ocağa oturtun ve krema kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Vanilya ve tereyağı ekleyip ocaktan alın. Çırpma teliyle 10 dakika çırpın. Soğuduktan sonra yufka çanaklarının içlerine kremayı pay edin. Üzerine şeftalili sosu gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.